Hvorfor du trenger blazeren i garderoben 

Noen plagg har en egen evne til å løse selv de mest utfordrende kleskrisene. Klassiske og tidløse plagg i god kvalitet kan du ta fram gang på gang, og er verdt en liten investering. Ikke bare er de plaggene du strekker deg etter de dagene du ikke vet hva du skal ha på deg, men de har også evnen til å gjøre det enklere å bruke andre plagg du eier til flere anledninger. Disse plaggene er på den måten oljen i maskinen i garderoben din: de får antrekkene til å funke, rett og slett. I fire artikler går vi i dybden på fire nøkkelplagg som du kanskje enda mangler i din garderobe.

Denne garderobeklassikeren har overraskende mange bruksmuligheter, og kan styles til ulike antrekk ved hjelp av enkle grep. Velg en blazer i ull om høsten som et alternativ til høstjakke, eller en i lin eller bomull for et svalt materiale om sommeren. Nedenfor viser vi deg tre ulike måter å style en blazer slik at du kan få brukt mer av garderoben din, både til hverdag og formelle anledninger.

 

Skrevet av Cathinka Rudi

Foto: Anna Stokland


Som en vanlig jakke

Kanskje den mest allsidige måten å bruke blazeren på er som et alternativ til en lett jakke. Bruk til jeans eller et fargerikt skjørt for en leken og kul hverdagsstil.

Fremhevet midje

Blazere er ofte rette i fasongen, men med hjelp av et belte kan du med ett oppnå en markert midje. Bruk en tynn høyhalser under blazeren for en sofistikert og feminin look.

Som del av et sett

Kombinert med en matchende bukse eller skjørt ser antrekket gjennomført og polert ut. Gå for en tilhørende underdel, eller velg en bukse eller skjørt i samme fargetone som blazeren for å variere.

Oversized

Den siste tiden har vi sett mye til store blazere som gir et skikkelig statement. Ha den hengende over skuldrene for en uanstrengt og elegant look.


ANBEFALT FOR DEG

Slik styler du midikjolen

Tre antrekk til forskjellige anledninger

Seks gensere vi ønsker oss akkurat nå!

Strikkegensere du kan bruke til alle anledninger

Back to work

Oppdater jobbgarderoben i høst!