Hvorfor du trenger den hvite skjorten i garderoben

Noen plagg har en egen evne til å løse selv de mest utfordrende kleskrisene. Klassiske og tidløse plagg i god kvalitet kan du ta fram gang på gang, og er verdt en liten investering. Ikke bare er de plaggene du strekker deg etter de dagene du ikke vet hva du skal ha på deg, men de har også evnen til å gjøre det enklere å bruke andre plagg du eier til flere anledninger. Disse plaggene er på den måten oljen i maskinen i garderoben din: de får antrekkene til å funke, rett og slett. I fire artikler går vi i dybden på fire nøkkelplagg som du kanskje enda mangler i din garderobe.

På samme måten som den grå kasjmirgenseren, gir den hvite skjorten en avslappet tone til et ellers pyntet eller stivt antrekk. Skjorten skal helst være akkurat passe oversized i fasongen, og være cripsy og hvit for en polert look. Den klassiske, hvite skjorten er like fin til jeans som til dressbukser eller skjørt på kontoret, og fungerer sommer som vinter. Sleng den på den morgenen du har dårlig med tid, og sett opp håret i en bustete knute for å skape referanser til Birgitte Bardot og avslappet, fransk eleganse.

SKREVET AV CATHINKA RUDI

FOTO: ANNA STOKLAND


Evig klassiker som går til alt

En hvit skjorte er ekstra lekkert sammen med et strikket plagg, eller skinnelementer. Bruk den over skinnbuksen, eller under en strikket cardigan eller genser. Et lite tips er å gå til innkjøp av et diskrét, hvitt ullundertøy på ekstra kalde dager, da skjorten ikke holder deg særlig varm når gradestokken kryper nedover.

Mange stylingmuligheter

La knappene på begge ermene være ukneppet, eller brett opp kragen for et annerledes uttrykk på skjorten du pleier å bruke. Den klassiske skjorten trenger ikke å være kjedelig: gå for en variant med vide ermer, rysjer, sekretærsløyfe eller andre iøynefallende detaljer som gir antrekket det lille ekstra. Et tips er å ha et lite antall å variere mellom, da den hvite skjorten fort kan miste fasongen og den kritthvite fargen dersom den vaskes for ofte.


ANBEFALT FOR DEG

Hvorfor du må ha en blazer i garderoben

Nøkkelplagget som gjør hverdagen enklere.

Slik styler du midikjolen

Tre antrekk til forskjellige anledninger

Seks gensere vi ønsker oss akkurat nå!

Strikkegensere du kan bruke til alle anledninger