5 trender å naile i 2018

Glitter, biker & sportswear, og helrødt er sentrale stikkord denne sesongen. Her er fem viktige trender du finner på Hoyer.no.

 

Vårmoten er en fest du ikke vil gå glipp av! Motebildet er spennende, variert og fargerikt - faktisk på høyde med 80-tallet! Utvalget vi ser fra designere og merkevarer spenner mellom alt fra blonder til denim, fargerikt til sobert, fra sporty og transparent, til stramme workwear-plagg, for ikke å glemme masse glitter og glam. Miks på tvers av trendene eller ta trenden helt ut! Alt er lov i 2018.


Tips! En godt kurert garderobe har bredde i sortimentet. Antrekket blir mer interessant når det er kontraster i plaggenes materialer, farger eller stilmessige uttrykk.

Denimdrømmer

Mange spådde at denim nådde sin høyde i forrige sesong, i stedet fikk det blå materialet et oppsving uten like denne våren. Internasjonale motehus som Mugler, Tibi, Fendi, Kenzo, Max Mara og Nina Ricci viste hele antrekk, i strukturert og stram denim i en dyp, blå nyanse — den rake motsetning til punkete og dekonstruert denim.

 

Tips! Synlige sømmer preger trendbildet generelt, og på denim-materialer finner du den klassiske oransje tråden! Hold øynene åpne etter bustier-inspirerte denimplagg og sikre looken vi så hos Tom Ford og Kenzo.

Sportswear

Tekniske plagg, syntetiske stoffer, og referanser til adrenalinsport som motorcross, er blant trendene som beveger seg i motebildet nå. Alexander Wang, Fenty+Puma og calvin Klein viste alle kolleksjoner som elegant fusjonerer mote og sport. Her til lands blir “sport-fashion fusion” underbygget med lanseringen av Aksel Lund Svindals nye merkevare – Greater Than A, som beveger seg i dette landskapet. Typiske detaljer som vitner om denne koalisjonen er synlige glidelåser, skinn og lakkert skinn, transparent plastikk, innslag av knallfarger som brekker mot neon, og den klassiske 80-tallsinspirerte joggedressen.

 

Tips! Shorts er et av sommerens må-ha plagg og var et av de mest populære plaggene på catwalken for sesongen. Louis Vuitton, Valentino, Marc Jacobs og Prada, for å nevne noen, går i bresjen for den lille favoritten, og vi løper nok snart etter.

Rødt fra topp til tå

Visse trender er vanskelig å gi slipp på, nettopp fordi de er så sterke – rødt er en av dem. Kjærlighet, makt, energi, sinne og erotikk er ord vi forbinder med fargen, som også gjør at den oppleves ekstra intens satt i en motekontekst. Signalrødt er den sterkeste og mest synlige fargen du kan velge, og også en farge de aller fleste av oss kler, i motsetning til hva mange tror. Stella McCartney, Alexander McQueen og Maison Margiela er blant motehusene som holder liv i trenden nok en sesong.

Tips! Ta den helt ut. Å bære fargen fra topp til tå er helt riktig og i tråd med trendbildet vi ser for våren. For de dagene helrødt oppleves krevende, er backupen ganske så lekker den også; nemlig en kombinasjon mellom brunt og rødt.

Glitter og glam

Match paljettkjolen med tropiske frukter hengende i ørene? Ja, ifølge Dolce & Gabbana, hvem ellers? Hos Alberta Ferretti derimot, hadde glamouren en annen klang – klassiske og delikate skimrende paljettplagg i duse nyanser som komplimenterte huden lyste opp catwalken. Vår favoritt blant de store motehusene som viste glitter og glam er likevel Tom Ford, som briljerte med sine sterke silhuetter, overdrevne skuldre og skarpe snitt. En maskulin vri på disco-plaggene.

 

Tips! Syns du glitrende paljetter kan bli litt mye, forsøk å finne plagg der paljettene har matt overflate. Det gir et spill i teksturen som har en nærmest sporty finish.

Trenchcoatmani

Moteverden snakker ikke lenger om “french dressing”, men om “trench dressing”. Trenchcoatens tettvevde og slitesterke materiale, samt karakteristiske utforming, med knyting eller belte i midjen, knepping, utsving på skjørtet og ofte store krager, er elementer som går igjen i jakker, skjørt, topper og kjoler denne sesongen! Det samme gjør fargene vi er vant til å se på klassikeren - nøytrale nyanser som beige, off-white, svart og marineblått. Under de skandinaviske moteukene for fw2018 var også mange av influencerne å se i lyseblått!

Tips! Hold utkikk etter frynsekanter, broderier og synlige sømmer. Det er ekstra hot i motebildet akkurat nå.

Se alle nyheter til dame her

Skrevet av Rubi Sørvik

Foto: Anna Stokland


Anbefalt for deg

Slik styler du jobbantrekket

80-tallet er tilbake for fullt. Vi har latt oss inspirere av storfilmen «Working Girl» fra 1988.

Den store jeansguiden

Rette, smale, mønstret eller med sleng: vi har funnet jeansfavorittene denne våren.

Opp til 50 % på Maud

Få favorittdesignerens kolleksjon på salg!