Hvorfor du trenger den tynne kasjmirgenseren i garderoben

Noen plagg har en egen evne til å løse selv de mest utfordrende kleskrisene. Klassiske og tidløse plagg i god kvalitet kan du ta fram gang på gang, og er verdt en liten investering. Ikke bare er de plaggene du strekker deg etter de dagene du ikke vet hva du skal ha på deg, men de har også evnen til å gjøre det enklere å bruke andre plagg du eier til flere anledninger. Disse plaggene er på den måten oljen i maskinen i garderoben din: de får antrekkene til å funke, rett og slett. I fire artikler går vi i dybden på fire nøkkelplagg som du kanskje enda mangler i din garderobe.

Det kan rett og slett ikke bli for mye kasjmir. Den aller mykeste kvaliteten som ikke klør, røyter eller mister fasongen like lett som andre materialer. En klassisk kasjmirgenser er essensiell i enhver velassortert garderobe også av flere grunner enn dens uovertreffelige kvalitet: den gjør diverse andre klesplagg langt mer brukervennlige, og i tillegg skaper den flere muligheter i samme

antrekk.

SKREVET AV CATHINKA RUDI

FOTO: ANNA STOKLAND


Du vet selv hvilken farge og passform som kler deg best, men en tynn variant med rund hals i en nøytral farge er alltid et sikkert kort. Dersom du har et par mønstrete bukser, et voluminøst skjørt eller en annen underdel som du føler er litt for pyntet for anledningen er den klassiske kasjmirgenseren akkurat hva som skal til for å tone den ned noen hakk. Kasjmirgenseren er også et mer tilbakelent alternativ til den hvite skjorten i antrekk du føler er et par hakk for stivt: kasjmirgenseren har en mer avslappet look samtidig som den er like pen som skjorten.

Gå for en variant med rund eller v-hals, eller eventuelt en høyhalser dersom du foretrekker det. Klassiske farger som grått, blått, sort, hvitt og beige vil du alltid kunne kombinere med de fleste antrekk avhengig av hva du har i garderoben fra før.


ANBEFALT FOR DEG 

Hvorfor du må ha en blazer i garderoben

Nøkkelplagget som gjør hverdagen enklere.

Slik styler du midikjolen

Tre antrekk til forskjellige anledninger