Nytt merke i nettbutikken: Miss Mathiesen

Erica Mathiesen vokste opp på Eidsvoll Verk, men jobbet 12 år i London som journalist og gallerist før hun flyttet hjem igjen til Oslo i fjor. Her bor hun med den to år gamle datteren sin Alba på St. Hanshaugen, og satser nå fullt på karrieren som smykkedesigner av sitt eget merke, Miss Mathiesen.

Hvorfor ville du bli smykkedesigner, og har dette alltid vært drømmen din?
Jeg har en livslang (håper jeg!) kjærlighetsaffære med smykker. Smykker har alltid fristet meg, og jeg får aldri nok av å bare se på dem. Jeg ville egentlig bli smykkedesigner fra en ung alder, men så ble det ikke sånn med en gang. Jeg studerte journalistikk i London i steden, hvilket jeg også elsker, og jeg frilanser som journalist den dag i dag. Jeg tok også en mastergrad i kunst, og jobbet i et galleri i London i mange år. Jeg har alltid vært veldig kreativ og digger det estetiske. Ideen om mitt eget smykkemerke og å jobbe med å skape vakre smykker boblet i meg i mange år, men jeg hadde aldri helt "guts" til å sette i gang. Da jeg litt plutselig ble gravid og gikk hjemme i permisjon med min datter satte jeg rett og slett bare i gang: jeg satset på drømmen, og Miss Mathiesen ble født. Jeg har ikke angret et sekund siden (ok jeg har angret litt av og til, men det går fort over).

Hvor henter du inspirasjon fra?
Jeg henter mye inspirasjon i mennesker rundt meg, i kunst, i antikviteter og i reiser, spesielt til India. Jeg elsker India: et land fullt av farger og kaos. Jeg digger at de kjører på med en innstilling om jo mer, jo bedre. India og jeg er twin souls. Ellers blir jeg veldig inspirert av gamle smykker, spesielt smykker i georgiansk og viktoransk stil. Man lager ikke sånt håndverk lengre, og det de skapte på den tiden er rett og slett små underverker! Min nydelige farmor er også en stor kilde til inspirasjon, hun bruker alltid de vakreste juveler både til hverdags og fest.

Hvem er Miss Mathiesen?
Miss Mathiesen er for hun, eller han, som liker å uttrykke sin individualitet gjennom smykker som tiltrekker seg oppmerksomhet og god energi. Det er farger og mønstre, det er gull og litt glitter. Det er intrikate smykker som er laget for hånd med mye kjærlighet.

Hva er de viktigste smykketrendene for 2018?
Heftige øredobber vil fortsette å være i trendbildet, store og ikke minst lange! Chokers, insekter, hårsmykker og statement armbånd blir også viktig framover.

Har du et favorittsmykke fra din egen kolleksjon?
Man kan jo ikke velge ut en favoritt blant sine barn... Likevel må jeg innrømme at jeg er svak for min aller første modell, The Tanushri earring. Det var disse som satte meg i gang for fullt og som på mange måter er de originale Miss Mathiesen-øredobbene.

Hvor ser du for deg Miss Mathiesen om fem år? Og vil du dele noen drømmer eller planer du har for fremtiden til merket ditt?
Jeg er en evig drømmer, så jeg har mange tanker og håp for fremtiden til Miss Mathiesen. Jeg vil gjerne ha mer tid til å kun tegne smykker, så jeg håper på at jeg etterhvert kan ansette flinke folk jeg kan utvikle Miss Mathiesen videre sammen med. Jeg savner å ha kollegaer å jobbe tett sammen med, så det er definitivt et mål. Jeg drømmer om et eget superfab kontor og showroom, og etterhvert en egen Miss Mathiesen-butikk som skal bli et lite univers av skatter fra alle verdenshjørner. Jeg vil også lage en smykkelinje for menn, og utvide repertoaret mitt til å inkludere både ringer og mer kjeder og armbånd.

Skrevet av Cathinka Rudi

Foto: Guro Beitohaugen

Shop Miss Mathiesen:
Se hele Miss Mathiesen-kolleksjonen her

Anbefalt for deg

Opp til 50 % på Maud

Få favorittdesignerens kolleksjon på salg!

En uke med Ganni-dronningen

Bli bedre kjent med Anett Ringstad - og ta en titt inn i hennes garderobe.

9 måter å knyte Holzweilerskjerfet ditt på

Oppnå ulike inntrykk ved å variere skjerfet.