Skoene du trenger i vinter

Vinteren er lang, og kulde, regn, slaps og veisalt er bare noen av utfordringene fottøyet ditt skal møte i tiden foran oss. Det er ingen vei utenom det faktum at skikkelig vær krever enda mer skikkelige sko, og det er på høy tid å starte planleggingen av skogarderoben din. Foruten at det ikke er bra for verken skoene eller føttene dine å bruke samme par sko flere dager i strekk, stiller også været ulike krav til skoene dine. Dessuten må du også ta hensyn til anledningen: varme sko på fjellet er ikke nødvendigvis det samme som varme sko i byen. Her trenger du noe litt nettere og penere selv om du har andre sko som venter på deg på jobben. Det er heller ikke alle materialer som egner seg for all slags vær. 

 

Ta-da! Var ikke verre enn det? Nedenfor har vi oppsummert de viktigste skoene du må ha denne vinteren. 

Chelseabootsene

Disse klassikerene er perfekte å bruke ute i byen når været herjer. Pene nok til å bruke sammen med dressen, og robuste nok til å gå ute med når dresskoene ikke er tilstrekkelige. Pass på å ha nok plass til en ullsåle, og husk å impregner dem før du tar dem i bruk: på den måten får du varmt fottøy som tåler både slaps og snø. Og rosinen i pølsa: ingen skolisser, mer tid om morgenen! 

Når det regner

Noen ganger er det ikke kaldt, men til gjengjeld skikkelig vått. Du trenger regnstøvler som holder deg tørr til langt opp etter leggen når du skal være ute hele dagen, men om du bare skal frem og tilbake fra jobb passer kalosjene på at skoene dine holder seg pene.  

 

De sporty vinterbootsene

Noen ganger må man ha utstyret på plass. Enten turen går til Hemsedal eller en søndagstur i Frognerparken, krever snø, slaps og kulde vannavstøtende og godt isolerte støvler som holder deg tørr og varm hele dagen.  

De semskede skoene

En egen kategori, spør du? Ja, fordi du trenger nemlig et par semskede sko denne vinteren. I tillegg til å være en viktig del av trendbildet denne sesongen, gir semskede materialer antrekket ditt det eksklusive men samtidig bakoverlente uttrykket. Og selv om du må la dette skoparet stå hjemme de dagene det pøsregner, så vil et klassisk par semskede sko være like aktuelle år etter år - såfremt du beskytter og pleier dem jevnlig. 

Skopleie

Sko krever vedlikehold. Fuktighet, veisalt og bruk av skoene gjennom et tøff sesong setter preg på materialene. Å jevnlig vaske og impregnere skoene sine er nødvendig for at de skal vare i flere år, og det er heller ingen dum idé å få skodd dem hos en skomaker for en såle som varer hele vinteren - og den etter det igjen.  

Se alle sko her

Skrevet av Cathinka Rudi