De fineste vasene

Ta våren med deg inn! Blomster er stemningsskapende i hjemmet, og særlig om våren gir en blomsterbukett rommet en frisk atmosfære. Ulike blomster og buketter krever imidlertid forskjellige vaser for å ta seg godt ut. En bukett bestående av høye blomster med tungt hode ser ekstra lekkert ut i en vase som åpner seg mot toppen, mens stivere blomster krever en smal vase hele veien for å stå samlet. Ha flere vaser stående sammen, og gjerne vaser i ulike fasonger og farger. Del opp buketten og plasser blomstene i små vaser på bordet for et trendy uttrykk - og ta med én av dem inn på baderommet som en fin detalj. 

Rette vaser

Tulipaner eller roser trenger støtte for å stå samlet, og en rett, smal vase vil gi dem akkurat det - ha den sylinderformede vasen i ulike høyder sånn at du kan klippe blomstene minst mulig for å tilpasse dem vasen. 

Vaser med vid åpning

For buketten med peoner er vasen med en litt videre åpning ekstra lekker. På den måten får buketten åpnet seg og vist seg fram i all sin prakt, mens blomsterhodene henger avslappet ned mot bordflaten.

Småvaser

Perfekte å plassere sammen med telys eller annen bordpynt, og gir en lun og hjemmekoselig stemning. Et smart tips er å klippe av hodene på blomster som er i ferd med å visne og putte dem i vann: med kortere stilk lever de litt lenger og kan pynte opp i en dag eller to til.

Ovale vaser

Denne vasen passer utmerket for buketter bestående av få blomster. Den store kroppen på vasen gir stilkene god plass, og den smale åpningen gir godt med støtte: perfekt for lange liljer.  

Skrevet av Cathinka Rudi

Foto: Produsentenes


Anbefalt for deg

Dekk bordet til fest

Lag feststemning hjemme.

House of Hackney

Kjent for sine karakteristiske mønstre og fargerike uttrykk på alt fra puter til lampeskjermer, har interiørmerket satt et maksimalistisk preg på interiørtrendene.

Vårens interiørtrender

Ny sesong og lysere tider gjør det fristende å kjøpe inn noe nytt også på hjemmefronten, og i år skal fargepaletten blant annet bestå av hvitt, grønt og blått.