Finn kjolen som passer perfekt for deg

  • JOURNAL
  • Dame
  • Finn kjolen som passer perfekt for deg

CONSCIOUS LIVING

KJOLER TIL ULIKE KROPPSFASONGER

- Velg kjolen som passer deg best

Alle har sin unike kroppsfasong, noe som kan gjøre det utfordrende å finne klær som passer perfekt og kanskje spesielt kjoler. Kroppsfasongers forskjellige karakter har ofte trekk som kan fremheves eller tones ned, avhengig av stil og passform på kjolen. Enten du har brede hofter, store bryst, eller litt mage, kan du være sikker på at det er en kjole der ute som vil fremheve det beste ved din kropp.

TEKST: HØYER  FOTO: photo-lime /Shutterstock

Det å forstå sin egen kroppsfasong er nøkkelen til å føle seg komfortabel og selvsikker. Det handler ikke om å se bra ut, men å føle seg bra. Hvis du kjenner til din egen kroppsfasong, kan du velge kjoler som fremhever dine beste trekk og gir deg den selvtilliten du fortjener. Derfor vil vi gi deg en kort innføring i hvordan du kan velge den perfekte kjolen basert på din kroppsfasong. Grunnleggende om kroppsfasonger og kjolevalg Det finnes flere kroppsfasonger og hver av disse har kjennetegn som kan påvirke hvilke kjoler som passer best. Det er viktig å huske at ingen kroppsfasong er bedre enn andre; de er bare forskjellige. Målet er å finne en kjole som du føler deg bra i og som fremhever dine unike trekk.

Pæreform Kvinner med pæreform er ofte bredest over hoftene. A-linjede kjoler og modeller med volum i overkroppen kan bidra til å balansere proporsjonene. Tettsittende kjoler vil derimot fremheve hoftene og kroppsfasongen. Disse kjolene passer fint til denne kroppsfasongen:

Timeglass Timeglassfiguren er kjent for sin innsvingede midje og balanserte proporsjoner. Kjoler som fremhever midjen, som eksempelvis omslagskjoler, passer utmerket for denne kroppsfasongen. Disse kjolene passer fint til denne kroppsfasongen:

Rektangulær fasong Kvinner med rektangulær fasong har ofte like brede skuldre og hofter, og midjen er ikke spesielt markert. Dette gir en rett, atletisk silhuett. Kjoler med belter, eller med detaljer rundt midjen, kan skape illusjonen av en mer definert midje. En annen flott stil for denne fasongen er omslagskjolen, som også kan bidra til å fremheve midjen. Disse kjolene passer fint til denne kroppsfasongen:

Epleform For kvinner med en rundere midje, også kjent som epleform, kan Empire-snitt og A-linjede kjoler være et flatterende valg. De gir luft rundt magen, men fremhever bryst og ben. Empiresnittet er en kjolemodell med et høyt midjebånd rett under brystet. Skjørtet er ofte løst og flytende, noe som gjør det til et flott valg for kvinner med epleform, da det dekker magen, men fremhever brystet og bena. Disse kjolene passer fint til denne kroppsfasongen:

Omvent triangelfasong / Atletisk fasong Kvinner med en omvendt triangelfasong, også kjent som en atletisk fasong, har bredere skuldre enn hofter. Kjoler som fremhever hofter og ben, som A-linjede kjoler eller kjoler med volum i skjørtet, kan hjelpe med å balansere proporsjonene. Det kan også være flott å vise frem de atletiske skuldrene med kjoler med dyp V-hals, åpen rygg eller stroppeløse modeller. Disse kjolene passer fint til denne kroppsfasongen:

Petite fasong For lave kvinner, kan det være en utfordring å finne kjoler som ikke overskygger dem. Kjoler som skaper lengde, som empire-snitt, maxi-kjoler med høye hæler, eller kjoler med vertikale linjer, kan være flatterende. Unngå kjoler med for mye volum, da de kan virke overveldende på en mindre figur. Disse kjolene passer fint til denne kroppsfasongen:

Finn din egen stil Utover å kjenne din kroppsfasong, er det viktig å finne din egen stil. Kanskje du er en person som elsker farger og mønstre, eller kanskje du foretrekker en mer minimalistisk stil. Uansett hva, er det viktig at du velger kjoler som reflekterer din personlighet og får deg til å føle deg bra. Ikke la valg av kjole stresse deg. Med kunnskap om din kroppsfasong og forståelse av hva du liker, kan du finne den perfekte kjolen som får deg til å føle deg vakker og selvsikker. Husk, det viktigste er ikke hva du har på deg, men hvordan du føler deg i det.