Basegarderoben med Katarina Petrovic

  • JOURNAL
  • Dame
  • Basegarderoben med Katarina Petrovic

HØYER STYLE GUIDE

Slik bygger du den perfekte basegarderoben

Uavhengig av personlig stil og smak er det noen plagg alle kvinner MÅ ha i skapet til enhver tid! I denne saken skal vi gi deg de beste tipsene!

TEKST: KATARINA PETROVIC  FILM & FOTO: STINE HEYERDAHL

Den perfekte basegarderoben. Hvordan bygger man den og hva er plaggene den burde bestå av? Svaret er ikke komplisert, men sammensatt og en kombinasjon av personlig stil og fasong: Hvem er jeg? Hva kler jeg? Hva liker jeg? Likevel er det noen plagg vi alle bør ha i skapet til enhver tid – uavhengig av personlig stil og smak. Felles for disse er at de er ‘bærebjelkene’ i klesskapet ditt. De er kanskje ikke de som skriker høyest, men det er uten tvil de som alltid redder deg ut av kriser og som du bygger videre på og rundt når du kler deg. Her er baseplaggene du bør investere i – og hvorfor akkurat disse bør stå øverst på listen!

1. Den sorte dressbuksen Er det én bukse som kan redde deg ut av enhver kleskrise er det den sorte dressbuksen! Den passer til ALLE anledninger og kan styles på uendelig mange måter og med hva som helst. Det er kun anledningen og ditt eget humør som setter grensene. Usikker på hvilken modell du skal gå for til din fasong, les HER

2. Den allsidige dressen Alle bør ha minst én klassisk dress hengende i skapet – og det med god grunn! Dette er et ferdig antrekk , i tillegg er dressen superallsidig og kan lett modifiseres og styles både opp og ned avhengig av hva som står på agendaen.   Føler du deg for dressed-up, kan du enkelt tone ned uttrykket med å velge hverdagslig tilbehør, som et par hvite sneakers. Dresser kommer i mange modeller, så velg ut ifra hva du er komfortabel med og bruksområdet til dressen! Et annet alternativ er å bryte opp dressen – å kun bruke dressjakken eller dressbuksen i et antrekk. For mange vil det gjøre at antrekket føles mindre formelt.

3. Den ensfargede t-skjorten Å ha den perfekte sorte eller hvite t-skjorten er viktig i en basegarderobe. Finner man én man virkelig liker, brukes den så å si hver dag, enten den er som en bærende del av et antrekk eller under andre plagg, som en detalj. Se etter t-skjorter i gode materialer som varer, samt med en halvtykk krage, med hold i. Det er bedre å betale litt mer for t-skjorter i materialer som holder formen, enn å måtte bytte dem ut etter et par vasker.

4. Midiskjørtet Denne skjørtmodellen er den de fleste av oss kler best – så lenge man passer på hvor det kutter på leggen, og hvor høyt det går i livet. Om det er sort og sofistikert eller en mer hverdagslig denimvariant; det spiller ingen rolle! Midiskjørtet er som jeansen, det perfekte go-to plagget!

5. Den klassiske skjorten En tidløs skjorte – bør ikke undervurderes! Enten det er den klassiske hvite, den lekne med striper, en poppende farge eller en nedtoned i luftige materialer som lin; det finnes en skjorte til enhver anledning. Velg en som passer din personlige stil når det kommer til farge og material, men se gjerne etter skjorter med gode detaljer. Det kan være en større krage, en oversized fit eller fremhevede ermer.

6. Den høyhalsede genseren En høyhalset genser er uten tvil et undervurdert plagg som bør få mer oppmerksomhet. Det er det perfekte baseplagget av flere årsaker. En turtleneck skriker kanskje ikke om mest oppmerksomhet, men den står like sterk for seg selv, som med og under andre baseplagg – perfekte til å bygge opp et antrekk. En høyhalset genser kan se både elevert og hverdagslig ut, avhengig av hvordan du styler den. 7.Den tynne hverdagsstrikken Uavhengig av farge, en tynn strikkegenser er et must i garderoben! Den gir et sofistikert utrykk, samtidig som den fungerer ypperlig til hverdagsantrekket. Den er helt perfekt å bruke til layering og åpner opp for en rekke stylinger! Tenk materialer som ull og cashmere som vil vare i flere sesonger – og vær ikke redd for å leke med sterkere farger.

8. Go-to jeansen Hvilke jeans man bygger basegarderoben sin med avhenger av både kroppsfasong, høyde og smak, men en ting er sikkert: Alle trenger jeans! Det er få plagg som er like allsidige og med like mange stylingmuligheter. Les mer om hvordan du finner den perfekte jeansen HER 9. Den minimalistiske kåpen Enten den er dobbelspent, fotsid eller ikke, med eller uten krage; den minimalistiske kåpen, i tidløse farger som sort, grå, brun, beige og cream, kan utgjøre hele antrekket og snakke for seg selv. Tenk på materialene og detaljene, og velg en modell som er flatterende til din fasong. 10. Trench coaten Trenger man egentlig å si så mye? Det er ikke uten grunn at trench coaten har bestått tidens test. Den kan kastes over et hvilket som helst antrekk og binde det sammen. Tenk utenfor boksen og se etter trench coater med fine detaljer eller i andre basefarger enn beige, dersom du ønsker å kunne variere.

11. De eleverte, hvite sneakersene Hvite sneakers – enten de er sporty eller elegante – er perfekte å style! De kan i tillegg til å tone ned et sofistikert antrekk, være den siste touchen til hverdagsantrekket. Den siste tiden har vi sett mer av eleverte sneakers, med elegante detaljer og snitt, som gjør dem mer passende til mer formelle anledningene og til de penere antrekkene.

12. Den allsidige kitten hælen Den mest allsidige hælen – som man faktisk ender opp med å bruke – er uten tvil kitten hælen. Den passer like godt til hverdags som til fest og er i motsetning til mange andre hæler, mulig å bruke dagen lang! Gå for en klassisk modell med spiss tupp eller se etter noen med mer utfordrende detaljer, som en firkantet tupp. 13. De uerstattelige loafersene Står du i en skokrise? Ty til loafersene! Tilpasningsdyktige og behagelige. Hva mer kan man be om? De passer til det meste og kler de fleste. Se etter lekre detaljer, som synlige sømmer, og tenk på farge og skinn, med tanke på anledninger.

14. Hverdagsvesken Vi trenger alle en veske som kan romme det meste. Så skal du kjøpe én veske, bør det være den store hverdagsvesken. Gå for en tidløs veske, men vær ikke redd for tekstur i skinnet. 15. Minivesken Det er ikke alltid det er behov for en stor veske. Av og til er det nok med en liten veske – som rommer det mest nødvendige – og som gir antrekket det lille ekstra.