Conscious Living – Forestillinger om andre mennesker | Høyer Journal

  • JOURNAL
  • Dame
  • Conscious Living – Forestillinger om andre mennesker | Høyer Journal

CONSCIOUS LIVING

Tenk så lett vi skaper forestillinger om andre mennesker

Har du opplevd å bli dømt basert på utseende eller bakgrunn? Fordommer oppstår ofte uten at vi tenker over dem og kan skape mye smerte for de som rammes av dem. Ved å lytte til andres erfaringer kan vi bevisstgjøre oss på egne fordommer og tenke gjennom hvordan vi speiler andre på bakgrunn av hvem vi selv er. Målet må være et samfunn hvor alle kan kjenne trygghet og aksept for hvem de er. Det starter med bevisstgjøring rundt hvordan hver og én tenker om menneskene rundt seg. Vi har snakket med tre personer som deler sine historier om hvordan de har kjent på usikkerhet og fordommer rundt hvem de er.

TEKST: HELENE HUSEBY / FILM: KAROLINE SKAUG  

Uzoma: 31 år, miljøarbeider og modell

Hva ser du i speilet? -Jeg ser en dame som er fantastisk og unik! Når føler du at du kan være deg selv? - Det må være når jeg deltar i aktiviteter som jeg elsker, eksempelvis når jeg spiller basket eller ser på MMA! Jeg elsker også å ha fiskestangen i hånden ved en stille elv i skogen uten kaos rundt meg. Har du følt på usikkerhet knyttet til hvordan du ser ut? - Jeg var mye usikker som ung på grunn av pigmentflekkene jeg har i ansiktet, men nå har jeg omfavnet dem. Har alltid ønsket å være unik og på grunn av vitiligoen er jeg det - ingen er lik meg og jeg har begynt å elske meg selv!

Haralds: 18 år, servitør, elev på Edvard Munch videregående og modell

Hva ser du I speilet? - Det var et vanskelig spørsmål, men jeg ser kanskje en som jobber hardt med det han vil oppnå i livet samt et vakkert menneske innvendig og utenpå. Jeg ser en som er glad i seg selv. Når føler du at du kan være deg selv? - Det å komme hjem etter en lang dag og ta på meg høye hæler og danse til jeg ikke orker mer! Har du følt på usikkerhet knyttet til hvordan du ser ut? - Jeg føler på det veldig ofte og spesielt de siste årene. Mennesker kan dømme meg på grunn av hvordan jeg ser ut, som gjør at jeg føler på usikkerhet. Dette er særlig når jeg bruker feminine klær som vesker, topper og høyhælte sko.

Cecilia: 55 år, eier og salgsleder i klesagentur

Hva ser du i speilet? - Jeg føler at speilbildet ikke alltid stemmer overens med bilde jeg har av meg selv. Som kvinne på 55 år skjer det ting med kroppen som man ikke har kontroll over, dette er likevel en del av livet og en prosess som man må akseptere når man kommer dit. Når føler du at du kan være deg selv? -  På hytta sammen med min elskede mann, barna våre, venner og katten vår Leopold, jeg er en livsnyter og setter stor pris på avslapning, god mat og drikke. Har du følt på usikkerhet knyttet til hvordan du ser ut? - Når jeg var ung selger og møtte eldre innkjøpere, jeg så mye yngre ut enn det jeg var og hadde et behov for å «powerdresse» for å føle at jeg ble tatt seriøst.

Think again, conscious living.