OMFAVN REGNBUEN – MER FARGE OG GLEDE I HVERDAGEN

  • JOURNAL
  • Dame
  • OMFAVN REGNBUEN – MER FARGE OG GLEDE I HVERDAGEN

MOTE

Omfavn regnbuen – mer farge og glede i hverdagen

I en verden der nøytrale toner og minimalisme regjerer, kan det være lett å bruke de plaggene og fargene man er mest komfortabel med fra før. Men har du noen gang vurdert hvilken innvirkning ulike farger kan ha på humøret og selvtilliten din? I denne saken deler Isabelle Ringnes sine tanker om hva farger betyr for henne.

FOTO: STINE HEYERDAHL   TEKST: HELENE HUSEBY

Farger gir energi

Isabelle ankommer fotostudio med sin tre uker gamle sønn på armen, et stort smil og masse entusiasme. Når hun får på seg antrekk i grønt, rosa og oransje stråler hun ekstra og fotostudio fylles med latter og god energi. Flere studier viser at farger har evnen til å fremkalle følelser og påvirke humøret vårt. Har du en favorittfarge? -De som kjenner meg vet at jeg elsker farger og har både et fargerikt hjem og en fargerik garderobe. Min favorittfarge er rosa da den for meg symboliserer kjærlighet, varme, selvsikkerhet og energi. Det er en farge som representerer mye bra og som jeg ønsker å ha mer av i livet mitt.

Enkle gleder

Hvilke rutiner er viktigst i hverdagen for å føle deg vel? -Jeg skulle gjerne likt å si at jeg er en person som står opp klokken fem, trener, gjør yoga og lager økologisk mat, men min rutine er ikke mer komplisert enn å lage meg en kaffe med havremelk og spise noen skiver med gulost. Hverdagen min er variert og ingen dager er like, men jeg setter stor pris på enkle gleder. En bra dag for meg består av fire elementer: at jeg har fått jobbet med noe som gir mening, at to-do listen ser ulik ut enn igår, at jeg har fått kvalitetstid med familien og at jeg har ledd masse. Isabelle har en travel hverdag men deler at hun er opptatt av å ikke stresse for mye og presiserer at dette kan ha mye å si for hvordan man har det i hverdagen. -Det er flere aspekter bak hvordan jeg håndterer stress. En løsning som fungerer for meg er å ha en rasjonell tilnærming. Jeg vurderer om det er sannsynlig at det jeg stresser over kommer til å skje. Så vurderer jeg om det jeg stresser over er noe jeg kan gjøre noe med, hvis ikke er jeg nødt til å legge det fra meg å gå videre.

Takknemlighet og selvbevissthet er to nøkkelord Isabelle gjerne vil legge til. - Vær bevisst på alt det fine i livet. Man kan fort fostre dårlig energi ved å fokusere på det som kan gå galt eller ikke er optimalt istedenfor å sette pris på alt det positive. Alt som kjennes banalt men som er så avgjørende - som god helse og genuine relasjoner. Jeg forsøker å rette energien min mot det og de som inspirerer til positivitet og glede.

Vær din egen bestevenn

Hvilke råd ville du gitt til andre som sliter med å finne velvære følelsen? - Man trenger ikke et “perfekt” liv for å være tilfreds, snarere tvert i mot. Det er ingen som har et perfekt liv og de som stadig fokuserer på hva de ikke har sliter med å finne gleden i det enkle og nære. De fleste vet innerst inne at lykke ikke går hånd i hånd med materielle kjøp eller status. Det virker kanskje banalt, men å praktisere takknemlighet overfor de små gledene i hverdagen, som en varm kaffe eller en god podkast, gjør at man inviterer mer positiv energi inn i livet. Å samtidig prioritere ting man liker å gjøre og mennesker man trives med øker livsgleden. Det er så viktig å aldri glemme at livet kan snu fort og at man må sette pris på det som er bra nå fordi man vet ikke når det kan forsvinne. Isabelle sier at vi har tendenser til å være vår egen største kritiker. Et konkret verktøy Isabelle trekker frem som man kan bruke for å være snillere mot seg selv, er å se for seg at det ikke er deg selv, men en venninne som kommer til deg med sine usikkerheter og problemer. Mest sannsynlig ville du snakket til henne på en annen måte og vist henne både kjærlighet og støtte. Det må vi bli flinkere på å praktisere.

FOTO: STINE HEYERDAHL / AV: HELENE HUSEBY