Kjoler til alle anledninger med Katarina Petrovic

  • JOURNAL
  • Dame
  • Kjoler til alle anledninger med Katarina Petrovic

HØYER STYLE GUIDE

Kjolene du bør ha i sommergarderoben

Med disse 5 variantene i klesskapet, er du sikret å ha en kjole til enhver anledning!

TEKST: KATARINA PETROVIC  FILM: STINE HEYERDAHL  FOTO: LIZA MEHLFELDT

Våren og sommeren er en tid der man ønsker å pynte seg litt ekstra. For ikke å glemme en tid som byr på en rekke festligheter. Bryllup, konfirmasjoner og jobbfester står for tur, men med disse kan det være utfordrerne å finne antrekket. For hvor pynta skal man egentlig være i bryllup? Og hvilken kjole er egnet for jobben og ikke? En ting er sikkert: Det finnes kjoler til alle anledninger. Har man et godt utvalg i klesskapet –   tilpasset ulike anledninger og din kropp – er det nemlig få plagg som kan få deg til å føle deg finere. For ikke å nevene at det er få plagg som kan bære antrekket alene.

Her er type 5 kjoler ALLE bør ha i klesskapet denne sesongen – pluss ting du bør tenke på før du investerer i en ny kjole. LES OGSÅ: Slik bygger du den perfekte basegarderoben

KLASSISKE HVERDAGSKJOLER Disse kjolene passer til både jobb og fritid og er kanskje de vi bruker aller mest. Felles for hverdagskjolene er at de gjerne er i mer hverdagslige materialer, snitt og lengder, mens detaljer som farger og mønstre definerer din personlig stil. Klassiske hverdagskjoler kan være alt fra denimkjoler til forskjellige typer bomullskjoler eller silkeaktige kjoler i ‘hverdagslige lengder’, som for eksempel fotside kjoler. Sistnevnte er kjoler vi har sett mer og mer av de siste sesongene, og som vi kommer til å se enda mer av nå.  

Tips! Alle kler lange kjoler, om man husker på noen enkle regler. Er du lav bør du se etter kjoler som ikke subber i bakken og som har en splitt, enten foran eller bak. Ønsker du å fremheve eller ta oppmerksomheten vekk fra spesifikke områder på kroppen, må du sørge for at fokuset legges eller dras vekk derifra. Et belte i livet gir fokus til midjen og tar vekk fokus på lår og hofter. Andre effekter kan være løsere ermer eller rett og slett en mer ettersittende kjole, dersom man ønsker å fremheve formene sine.

DEN SORTE KJOLEN Er du noen gang i tvil, slår en sort kjole aldri feil – om ikke det er snakk om bryllup eller kleskoden spesifikt ber om noe annet. En god sort kjole – avhengig av anledning og humør – tar deg fra null til hundre på sekunder! Kort eller lang, løs eller tettsittende; så lenge den er sort, i gode materialer og med fine detaljer, er du på god vei til det perfekte antrekket. En god sort kjole kan gjøre hele antrekket, men det skader aldri med litt poppende tilbehør som setter prikken over i’en.

DEN ROMANTISKE KJOLEN Våren og sommeren byr ikke bare på formelle festligheter. Jobbfester, grillfester, sene middager og turer på byen følger også med. En kjoletrend vi ser hver sesong, med små variasjoner, er de romantiske kjolene. Disse er perfekte til anledninger hvor man ønsker å være dressed-up, men ikke overdressed. Hvite kjoler i alle lengder, snitt og mønster er alltid en hit, og spesielt i år. Blomstermønstre i forskjellige varianter, sløyfer, draperinger og puffermer er noe å se etter når du er på jakt etter allsidige kjoler.

Tips! Velg dine favoritter ut ifra personlige preferanser og kropp. Eksperimenter med detaljer, som for eksempel draperinger. Faller de riktig, er de ikke bare en sofistikert detalj, de kan også hjelpe til med å fremheve ønskelige områder på kroppen.

SOMMERKJOLEN Vi så allerede mye av den i fjor, men den gjennomsiktige kjolen er kommet for å bli! Enten det er snakk om heklede kjoler eller kjoler i transparente stoffer, er dette en must-have i sommergarderoben.

Det er kanskje ikke kjolen du kaster på deg til et jobbintervju, men det er uten tvil kjolen du vil ha på deg på stranden, over bikinien, eller på sommerfesten med vennegjengen, gjerne med en dressjakke over skuldrene. En ting er sikkert: En gjennomsiktig kjole har virkelig wow-faktoren, og gir antrekket en uventet og spennende vri!

SELSKAPSKJOLER Sist, men ikke minst: Vi må alle ha en kjole med det lille ekstra hengene klar i skapet. Dette er kjolen man investerer i til de spesielle anledningene. Det er de mer formelle kjolene, med det lille ekstra i form av et ekstraordinært materiale, et uventet snitt, et i øyenfallende mønster eller bare en elevert detalj. Disse kjolene velges gjerne ut ifra en gitt anledning. Se etter gode materialer, uventede detaljer. Ikke glem stylingen, men la den ikke ta overhånd. En god kjole snakker for seg selv, men får et ekstra løft med passende tilbehør.