Slik tar du vare på strikkegenseren

  • JOURNAL
  • Dame
  • Slik tar du vare på strikkegenseren

Ull Ull er et fantastisk naturmateriale som er kjent for å være varmeregulerende og pustende. Det absorberer fuktighet uten at du føler deg klam og holder deg varm på gufsene dager. Ullfibre er naturlig elastisiske, som gir genseren god passform. Det finnes mange ulike ull-kvaliteter som har ulike egenskaper blant andre merinoull, lammeull, alpakka og shetlandsull. Ull er et selvrensende materiale, og kan i mange tilfeller luftes eller dampes lett istedenfor å vaskes. Det er en effektiv og miljøvennlig metode å ta vare på klærne dine. Om det allikevel er behov for en vask - vær oppmerksom på at ull kan krympe og deformeres hvis den ikke vaskes og tørkes riktig. Vask derfor ull for hånd eller med et skånsomt vaskeprogram med et mildt vaskemiddel tilpasset ull. Unngå å vri eller strekke genseren. Tørk liggende og unngå direkte sollys for å forhindre misfarging og krymping.

Kashmir Selv om kashmir ikke stammer fra sauen, er den allikevel å regne som en ull-kvalitet. Kasjmirull en spesiell type ull hentet fra kasjmirgeiten. Materialet er blankt, luksuriøst og mykt, som gjør det utrolig behagelig å ha mot huden. Kashmir er et varmeregulerende materiale som er behagelig å ha på seg året rundt. Kasjmir er et av de mykeste naturgarnene man kan lage gensere av, så merk deg at disse superfine fibrene vil nuppe lettere og tåler mindre slitasje enn grovere ullsorter. I tillegg er det et kostbart produkt å produsere, da geitene hovedsakelig finnes i Himalaya-fjellene og ullen blir kammet ut av underullen. Dette gjør hele produksjonsprosessen tidkrevende, som gjenspeiles i prisen. Vask kashmirgensere for hånd med kaldt vann og et mildt vaskemiddel spesielt utviklet for delikate fibre. Unngå å vri eller strekke genseren. Tørkes liggende og bruk gjerne en kleshenger ved oppbevaring for å bevare fasongen.

Bomull Bomull er naturlig, pustende og komfortabelt å ha på seg og egner seg derfor godt for lettere strikkegensere. Bomullsproduksjon kan ha miljømessige utfordringer, fordi det benyttes store mengder vann i vekstprosessen. Derfor er det mange produsenter som har økt fokus på bærekraftige dyrkingsmetoder og økologisk bomull for å redusere påvirkningen på miljøet. Vask bomullsgensere i maskinen på et bomullsprogram med lignende farger. Tørkes flatt for å bevare formen.