Sommergarderoben med Katarina Petrovic

  • JOURNAL
  • Dame
  • Sommergarderoben med Katarina Petrovic

HØYER STYLE GUIDE

Slik bygger du en tidløs sommergarderobe

... og den starter med disse 12 plaggene!

TEKST: KATARINA PETROVIC  FILM: STINE HEYERDAHL  FOTO: LIZA MEHLFELDT

Sommeren er her, og er det én ting vi ikke ønsker å bruke unødvendig mye tid på er det å finne ut av hva vi skal ha på oss til enhver tid. Mens spesielle anledninger som bryllup, konfirmasjoner og formelle sommerfester krever planlegging, burde resten av sommergarderoben være så godt satt sammen, at du skal kunne kaste på deg det første du finner og føle deg som den beste versjonen av deg selv til enhver tid. Med disse 12 plaggene er stylingmulighetene uendelige, og du har en allsidig, tidløs og uanstrengt sommergarderobe som kan følge deg sommer etter sommer. Her er must-havene vi alle må ha i sommergarderoben: LES OGSÅ: Slik bygger du den perfekte basegarderoben

HVITE JEANS Vid, slimfit, krem eller kritthvit - en lys jeans må man ha i sommergarderoben. Uansett hvilken modell eller nyanse du går for, blir denne aldri feil. Velg jeans ut ifra din kropp og lek deg med stylingen. Usikker på hvilken jeans du kler? Sjekk ut vår jeansguide HER. DET FOTSIDE SKJØRTET Vi har sett dem i flere sesonger, men de fotside skjørtene har aldri vært hottere. I år er utvalget bredt og det finnes noe til enhver kropp og anledning. Se etter klassiske modeller med rette snitt eller mer løse, a-formede modeller – begge passer like godt til stranden, som til sene kvelder. Stylingtips! Usikker hva dagen byr på? Style maxi-skjørtet med en badedrakt og en løs skjorte, og du er klar for hva enn dagen måtte by på.

DEN ALLSIDIGE KAFTANEN Ingen sommer uten én, eller helst et par kaftaner! Det er få plagg som er like allsidige og komfortable, men likevel så sofistikerte som kaftanen. En kaftan fungerer like godt til å slenge på seg etter en dag på stranden, som til en middag. Alt avhenger av stylingen. Stylingtips! Style kaftanen med et delikat skjerf som hodepynt, en iøynefallende sommerveske og noen cleane, nøytrale flats. For det lille ekstra, legg til noen chunky gullsmykker og øredobber.

SOMMERDRESSEN Nei, dressen er ikke forbeholdt de kalde månedene – tvert imot! Invester i dresser med luftige materialer og løse snitt. Et tips er å gå opp en størrelse eller to for at de skal sitte løsere, og dermed også være mer behagelige i sommervarmen. Et alternativ til dressbukser er en matchende bermudashorts. Denne er anvendelig og kan brukes både med og uten dressjakken.

DE SØMLØSE SOMMERKJOLENE Er du noen gang i tvil, slår en sort kjole aldri feil – om ikke det er snakk om bryllup eller kleskoden spesifikt ber om noe annet. En god sort kjole – avhengig av anledning og humør – tar deg fra null til hundre på sekunder! Kort eller lang, løs eller tettsittende; så lenge den er sort, i gode materialer og med fine detaljer, er du på god vei til det perfekte antrekket. En god sort kjole kan gjøre hele antrekket, men det skader aldri med litt poppende tilbehør som setter prikken over i’en. Alternativene er mange, her er noen av mine favoritter: LES OGSÅ: Kjoler til alle anledninger

DEN LUFTIGE SKJORTEN Store skjorter, i lette materialer som lin og bomull er utrolig allsidige og gir en uanstrengt look. Finn din favoritt, enten den er klassisk hvit, stripete eller i en farge som popper! KORTERMEDE TOPPER Løse bluser, klassiske t-skjorter, vester eller singleter; disse er must-haves til de varmeste dagene, hvor du vil ha på deg så lite som mulig. Miks og match med resten av sommerplaggene i garderoben for en uanstrengt og behagelig look!

DEN TIDLØSE BADEDRAKTEN Trender kommer og går, men klassiske badedrakter består! Ingen sommergarderobe uten en tidløs badedrakt. Disse er ikke kun forbeholdt stranden. Style dem som topper til både skjørt, jeans og dresser – ikke bare er du sikret en chic styling, du er klar for et dupp til enhver tid! KLASSISKE SKINNSANDALER Få ting skriker sommer som et par klassiske skinnsandaler. Se etter sandaler som er allsidige, i gode materialer og som er nøytrale slik at de kan brukes til kjoler, jeans og shorts. Let etter uventete detaljer, som gir klassikerne det lille ekstra! Det kan være en gullspenne, en annerledes skjæring eller snøringer.

SOMMERVESKEN Flettet, vevet eller heklet – det spiller ingen rolle, så lenge vesken er klar for hva spontane sommerdager byr på. Se etter modeller som kan bli med deg fra jobben til stranden, for så å avslutte ved middagsbordet på byen.

Stylingtips! Her er tilbehøret som gjør deg klar til alle sommerens aktiviteter: HODEPLAGG Ikke bare bidrar den til ekstra skygge og beskyttelse mot solen, det er få tilbehør som løfter et sommerantrekk som en statement stråhatt. Bruk den til og fra jobb, når du går tur med hunden eller når du skal på stranden. Test også ut skjerf i stylingen - de kan lett heve antrekket om du har det rundt halsen eller som et skaut. En ting er sikkert, du er garantert en hot sommer look og litt ekstra skygge! DE MINIMALISTISKE SOLBRILLENE Sist, men ikke minst: Minimalistiske solbriller. Det sier seg selv at man ikke kan gå sommeren i møte uten et par gode solbriller. Se etter modeller som holder seg sesong etter sesong, og som passer til de fleste antrekk. Disse er kanskje ikke de meste oppmerksomhetssøkende modellene, men de er uten tvil med på å gi antrekket det lille ekstra, og løfter det fra casual til elevert!