Basegarderoben

  • JOURNAL
  • Herre
  • Basegarderoben

CONSCIOUS LIVING

GRUNNMUREN I ET KLESSKAP

Plaggene du trenger i basegarderoben

Basegarderoben består av nøkkelplagg som du kan bruke til alle typer antrekk. Disse plaggene er tidløse, allsidige og har nøytrale farger, slik at de enkelt kan styles opp og ned til ulike anledninger. Her skal jeg ta dra deg igjennom de viktigste plaggene.

TEKST: ANTON HANSSON, HEAD BUYER HØYER MAN  FOTO: SPOTLIGHT

T-skjorten: Fra undertøy til kultplagg T-skjorten har endret seg fra å kun bli brukt som undertøy til å bli et ikonisk moteplagg, mye takket være stjerner som James Dean og Marlon Brando. I en herregarderobe bør du ha flere farger enn kun den klassiske hvite. Sort og navy er også nyttige tilføyelser. Hos Høyer finner du et bredt utvalg av T-skjorter i ulike prisklasser og passformer fra merker som NN07, Oscar Jacobson, J. Lindeberg og Sunspel. Velg materiale og kragetype basert på anledningen; en høy krage kan virke formell, mens en lavere gir et mer avslappet uttrykk.

Skjorter: Fra robust oxford til elegant poplin Oxford-skjorter er kjent for sin holdbarhet og allsidig bruk. De kan styles under alt fra blazere til half-zips, eller brukes for seg selv. Ralph Lauren er blant de mest kjente, men for de som foretrekker noe mer diskret, tilbyr NN07, Mads Nørgaard, Eton, Oscar Jacobson og Samsøe Samsøe flotte alternativer uten synlig logo. Denimskjorter er også svært anvendelige og kan tilføre en røffere stil til antrekket. For en mer formell look, sjekk ut Eton og Stenströms sine klassiske poplin- og twill-skjorter i både slim og regular passform. Wood Wood og NN07 tilbyr også flotte casual skjorter i poplin som har blitt stadig mer populære som en grunnstein i garderoben.

Chinos: Allsidighet og stil Som tidligere nevnt er chinos et viktig plagg i enhver manns garderobe. De kan enkelt dresses opp eller ned og passer like godt til jobb som til fritid, avhengig av finish og farge. Utforsk passformer fra merker som NN07, Sand, Replay og Oscar Jacobson.

Jeans: Uunnværlige i enhver basegarderobe Jeans er et must når du bygger en solid basegarderobe. Det er essensielt å finne en passform som egner seg til din stil og bruk, enten det er en slim, rett eller en løs passform. Velg klassiske vasker uten synlig slitasje eller hull for større anvendelighet. Merker som NN07, A.P.C., Replay og Oscar Jacobson tilbyr modeller som dekker alle behov. En "Mid-wash"-vask er allsidig, og kremhvit er spesielt tiltalende om våren og sommeren, flott sammen med lyse jordfarger.

Gensere: Fra Crewnecks til Half-Zips Valget av genser kan variere, men et spesielt fokus i de siste sesongene har "half-zip"-genseren fått. Den er perfekt for lag-på-lag styling, kombinert med en skjorte for et mer oppdresset uttrykk, eller med en t-skjorte for en nedtonet stil. De kommer i alt fra merinoull for en finere finish, til bomull for et mer avslappet utseende.