Chinos

  • JOURNAL
  • Herre
  • Chinos

CONSCIOUS LIVING

SESONGENS MUST-HAVE

Chinos

Som innkjøper hos Høyer leter jeg hele tiden etter de beste passformene og modellene, slik at du til enhver tid skal finne din favorittbukse hos oss. Når våren kommer er chinosen et perfekt valg, derfor har jeg skrevet litt om merket mange assosierer med chinos, nemlig NN07. I tillegg skal jeg dra deg igjennom deres beste modeller og gi deg en kort guide til hvordan du velger riktig størrelse og passform.

TEKST: ANTON HANSSON, HEAD BUYER HØYER MAN  FOTO: NN07

Chinos, et elsket plagg som er kjent for sitt avslappede uttrykk og allsidige bruk, og den er så definitivt mer enn bare en bukse for kontoret. Dette plagget har en lang og trofast tjeneste bak seg, blant annet fra det militære.

Jobben min handler i stor grad om å optimalisere og plukke ut de merkene som vil komplementere din stil og dekke dine behov. Enten du foretrekker Slim Fit, Regular fit eller den litt mer trendy Relaxed-passformen. Ett av mine favorittmerker er NN07. Det dansk/svenske merket som ble startet i 2007 og har mer eller mindre etablert seg som nummer én innen chinos i Norge og Skandinavia. Jeg har plukket ut 3 ulike passformer, hvor hver modell har sitt unike uttrykk.

Marco 1400 – "the original chino" som NN07 kaller den, er deres trofaste følgesvenn og har vært med merket siden starten. Modellen er produsert i en garment dyed bomullsstretch kvalitet, som gir den en utrolig allsidig og behagelig finish. Passformen er mid-rise i livet og er smalere fra kneet og ned, noe som gjør dette til vår slankeste chinos, uten å gå på kompromiss med det "klassiske uttrykket" en chinos skal ha.

For de som søker en litt mer formell og løsere passform, er modellen Theo 1420 et utmerket valg. Den er laget i en bomullsstretch-kvalitet i italiensk stoff, med en finish som gir mer glans, og dermed et alternativ som også passer til finere anledninger. Den er mid-rise i livet, har en regular fit med tapered leg, og er dermed litt rettere en Marco 1400. Prikken over i-en er den luksuriøse cobrax-lukkingen i gylfen. En fin detalj som fullfører helhetsinntrykket når du for eksempel tucker skjorten ned i buksen.

Ettersom de løsere passformene stadig blir mer populære som hverdagsbukser, er NN07s nyeste tilskudd modellen Alex. Den er laget i samme kvalitet som Marco, men med en mer "relaxed" passform. Denne har raskt blitt min personlig favoritt, siden jeg liker litt mer plass rundt setet og lårene.

SLIK VELGER DU STØRRELSE Når det kommer til størrelser på bukser, tilbyr vi lengder fra 30 til 34 og livvidder fra 28 til 38 i de fleste modellene. Når du besøker oss, kan du være sikker på å finne passformen og størrelsen som passer deg best. Bukser som er mid-rise bør alltid hvile mellom navlen og hoften, uten å stramme for mye – her er komfort nøkkelen. Husk også at bukser kan utvide seg ved bruk, så ha dette i bakhodet når du handler. Når det kommer til lengder, er det fordelaktig å velge den lengden som passer til formålet. En videre passform kan ha en lengre lengde, mens en smalere passform ser best ut når den hviler på skoen. Lykke til med å finne din nye buksefavoritt og husk at du alltid kan ta turen innom en Høyer-butikk for å få enda mer hjelp.