Lacoste

  • JOURNAL
  • Herre
  • Lacoste

CONSCIOUS LIVING

LACOSTE

Historien bak den ikoniske krokodillen

90 år med historie fra et av verdens mest klassiske merker - vi drar deg gjennom reisen som startet med en fransk tennisspiller.

TEKST & FOTO: LACOSTE

Det startet med en krokodilleskinnskoffert Historien til Lacoste startet med den franske tennisspilleren René Lacoste, som gikk under kallenavnet The Crocodile. Kallenavnet fikk han under en turnering i 1927, der han lovet seg selv en krokodilleskinnskoffert hvis han vant en viktig match. En amerikansk journalist bemerket dette og ga ham kallenavnet som i dag er selve symbolet for det klassiske merket.

Året etter dukket René Lacoste igjen opp i en turnering, denne gang ikledd en helt ny type skjorte. Skjorten fulgte ikke kleskoden for tennisklær på den tiden, da kutymen var å spille turneringer i langermede bomullsskjorter. Da René møtte opp i en kortermet skjorte, brøt dette med de etablerte normene i sporten og satt en helt ny standard for tennisbekledning. Noen få år senere ble et selskap opprettet, som fokuserte på innovative sportklær, og her ble poloskjorten oppfunnet av René selv. Skjorten ble kalt: L.12.12. der "L" står for Lacoste, "1" står for strikket stoff, "2" står for korte ermer og "12" står for den opprinnelige prototypen som ble utviklet.

Denne oppfinnelsen skapte tre patenter samtidig. De korte ermene optimaliserte bevegelsesfriheten. Det innovative materialet, Le Petit PIqué, tillot spillerne å svette mindre. Og som en stilistisk pioner var det første gang man så et produkt med en logo brodert på brystet.

Med sine ikoniske plagg står det tradisjonelle franske merket for det klassiske og tidløse med sterke røtter til tennis. I dag, over 90 år senere, fortsetter Lacoste å være en ledestjerne innen både sport og mote. Med sin ikoniske krokodillelogo og spennende kolleksjoner, er Lacoste et symbol på fransk raffinert smak og stil. I vårens kolleksjonen presenterer Lacoste sine nyeste sportsilhuetter hos Høyer. Med en blanding av klassisk og sporty casual wear er denne kolleksjonen virkelig en feiring av arven etter René Lacoste.