Morten Dahlen NN07

  • JOURNAL
  • Herre
  • Morten Dahlen NN07

CONSCIOUS LIVING

HØYER HUMANS

Morten Dahlen

Jeg møter Morten på showrommet til NN07, omgitt av mønster og plagg som skal sette farge på norske menn neste sommer. På andre siden av et rundt eikebord, sitter mannen som pusher NN07 ut til norske butikker. Han har høye bukser med hvite tennissokker som er pent plassert ned i et par fete sorte mokasiner, snus i overleppa og en liten sølvring i øret – det er lett å bli inspirert, både av hva han sier og hvordan han ser ut.

TEKST: LINE HØYER  FOTO: STINE HEYERDAHL
MORTEN DAHLEN Hvem er Morten? Brand manager NN07 Årgang: 1987 Bosted: En ekte Oslogutt FØR KL 12.00 OG ETTER KL 20.00 I OSLO Ta et morgenbad i fjorden og nyt en matbit i byen. Perfekt start på dagen! Etter kl 20 så er det hyggelig å bestille noe godt i glasset på Oslo Velo eller Becco. Begge stedene har en god atmosfære, sammen med musikk og vin kan det umulig ble feil. HVEM ELLER HVA BLIR DU INSPIRERT AV? Jeg lar meg inspirere av mennesker jeg ser på gata og når jeg reiser, i tillegg til filmer, farger og musikk. Selv om jeg ikke er veldig aktiv på sosiale medier, synes jeg at Instagram-profiler som Toneloki og Jeff Goldblum kan være inspirerende. Hvis du ser bort fra NN07, så er Aimé Leon Dore også et godt tips. DENNE PODKASTEN HØRER JEG PÅ NÅ Berrum og beyer snakker om greier er en morsom og deilig podcast man blir glad av!

NN07 - hvorfor akkurat dette merket? En rask hånd sklir igjennom håret før han tar et kjapt innpust og begynner å forklare lidenskapelig. - Det er totaliteten av hvordan NN07 omfavner det tidløse gjennom gode passformer og kvaliteter, samtidig som de klarer å ha nok edge og lekenhet som gjør at de holder seg relevante sesong etter sesong. Merket begynte å hente inspirasjon fra Tokyo, men har de senere årene hentet inspirasjon fra alle verdensdeler og tidsepoker. Nå finner vi inspirasjon i silhuetter, detaljer og strukturer fra både 50-, 60-, 80- og 90-tallet. Dette gir plaggene både gjenkjennelighet og unikhet. Det digger jeg.   Kjøper du et NN07-plagg vil det vare. Det er designet for å fungere som hybridplagg du kan bruke til alle anledninger. Vi favner alt fra unge menn som er opptatt av trender til eldre menn som liker mer klassiske snitt og farger. Mesteparten av produksjonen skjer i Europa med stort fokus på å minimere fotavtrykket på miljøet.

Hvordan definerer du din stil og har du noen tips til gutta? - Jeg finner inspirasjon overalt, fra filmer og folk på gata til gamle bilder av morfar. Trikset er å blande litt stiler og bruke silhuetter som bryter med normen. En dressbukse kan være litt løsere, og du kan la skjorten være åpen. Gjøre noe formelt uformelt. Norske menn er altfor opptatt av regler og det konvensjonelle. Klær er gøy, det handler om hva du liker og føler deg vel i. Ikke tenk så mye, da blir det fort for planlagt og kjedelig – og til slutt mister du identiteten din. Det er ikke så mye som skal til for å skille seg ut – en frakk, eller et par sko kan løfte et antrekk. La deg inspirere og plukk ut elementer du liker og for all del – ikke kast deg på trender med mindre de føles riktig for deg. Hva er består basegarderoben din av? Her må jeg nevne hvitt, sort og marineblått, i kombinasjon med bukser, t-skjorter og jersey-gensere. Også elsker jeg gode sokker! NN07’s tennissokker og «dressed» ribbede sokker er mine favoritter. Alle kan relatere til å ha gode strømper på foten. Hvis du plutselig blir bedt om å ta av deg skoene, er det alltid deilig å føle seg fresh med fine sokker.

Har du noen favoritter denne sesongen som burde finne veien til klesskapet? Høsten er en ypperlig mulighet for lag-på-lag-styling, da du kan tilpasse antrekket ditt etter hvordan temperaturen endrer seg i løpet av dagen. Jeg vil også oppfordre gutta til å eksperimentere med litt farger, bryt opp det tradisjonelle sorte og blå med eksempelvis en fresh farge – det kan virkelig forandre antrekket. Min desidert største favoritt denne sesongen er ALEX 1010 chinos , en ny chinos med rett passform - superlett å bruke til alle anledninger. Så må jeg nevne et skikkelig fett sett til casual suiting som heter PAW 1728 og ADWIND 1728, som sett fungerer dette like godt oppdressed som neddressed. Vi har også noen herlige ullkvaliteter. ANDERS 6398 er en ullkvalitet der merionoullen er forhåndskokt slik at den får en form for toving, som gjør den både kompakt og supersoft. Det gir den en annen struktur enn vanlig ullgensere, som er veldig behagelig mot kroppen. Til slutt vil jeg kaste inn BILLY 6594 – en cardigan i myk mohair med fantastisk jacquard-struktur i strikken.