POLO RALPH LAUREN

  • JOURNAL
  • Herre
  • POLO RALPH LAUREN

CONSCIOUS LIVING

POLO RALPH LAUREN

Den ikoniske rugbyskjorten er tilbake!

Genseren med det atletiske preget, som stråler Ivy League og som lenge har definert Polo Ralph Lauren som merkevare er tilbake.

TEKST: HAAKON AAFEDT / HØYER SJØLYST HERRE  FOTO: POLO RAPLH LAUREN

Det bør kanskje ikke komme som noen overraskelse at rugbyskjorten igjen er å se i motebildet. Den har tross alt jevnlig vært på moten i snart ett århundre. Preppy collegestudenter gikk med rugbyskjorten på 50-tallet og Mick Jagger la sin elsk på skjorten i løpet av 60- og 70-tallet. Jeg husker min far gikk mye med oversized rugbyskjorter på 90-tallet, og sannelig ble skjorten også en del av min garderobe i løpet av tenårene. Da med 2000-tallets store hestelogo og i sterke farger. Og nå er den her igjen! Rugby School, England Rugbyskjortens ble til med utviklingen av rugby som sportsgren. Ideen om rugbysporten skal ha kommet i kjølvannet av at William Webb Ellis, student ved Rugby School i England på 1830-tallet, blåste i fotballreglene og bestemte seg i stedet for å plukke opp ballen og løpe med den. Innledningsvis ble ullgensere brukt som laguniform, da ull var ansett som den fremste tekniske stoffkvaliteten på denne tiden. Behovet for bevegelighet og kjøling førte raskt til at ullen ble byttet ut med bomull, og rugbyskjorten slik vi kjenner den var skapt. Med hvit krage, gummiknapper i halsen og ribbstrikkede mansjetter. Oftest i sterke farger og med stripete mønster.

Tidløst design Den tykke bomullen, kragen og mansjettene gir en elegant kombinasjon av sport og komfort med en klassisk og halvformell touch. Den får deg til å se opplagt ut uansett hvilke bukser du styler den med. Du kan både style den som et mer avslappet antrekk og til penere anledninger. I tillegg gjør den antrekket mer lekent og ungdommelig. Så da er det kanskje ikke så rart at rugbyskjorten stadig vender tilbake til garderobene våre. Lag på lag Jeg synes skjorten gjør seg best som lag på lag med andre overdeler. For eksempel over en høyhalset genser eller en stripete Oxfordskjorte, under en blazer eller frakk. Tre rugbyskjorten ned i buksen og kombinér med et flettet belte og loafers for en smartere look. Denne høsten finner du rugbyskjorten fra Polo Ralph Lauren hos oss.